Publikováno 17. 2. 2019 v rubrice Aktuality.

Přátelé, když jsme se před deseti lety rozhodli zorganizovat první ples absolventů Hejčína a navázat tak na studentské plesy, po pravdě jsme netušili, že o deset let později budeme plesy organizovat stále – stále s takovou vášní a zanícením jako ten první. Doufali jsme, že se ples stane stabilní součástí hejčínského kalendáře, ale že nám budete houfně psát už na podzim a ptát se na datum plesu, v to jsme upřímně nedoufali. Věřili jsme, že ples bude mít mezi absolventy ohlas, protože lidé se tak nějak přirozeně rádi potkávají, ale že se posuneme ze 150 návštěvníků na prvním plese v slavonínské sokolovně až na skoro masovou akci s více jak 500 lidmi v nejlepších olomouckých sálech, v tom jsme úplně nevěřili. Ale rozhodně jsme za to rádi a děkujeme vám za přízeň :)

Minulé plesy jsme pořádali ve velkých sálech kongresového typu, aby se nás – absolventů – na ples vešlo co nejvíce. Nicméně jsme si vědomi, že tyto sály mohou někdy postrádat to správné kouzlo. Proto jsme si letos řekli, když absolventský ples má to desáté výročí, že se vrátíme trochu ke kořenům. Proto jsme hledali sál, který bude mít právě to správné kouzlo, i když třeba bude menší. Hledali jsme sál, který se bude trochu podobat sálu v Národním domě, kde mnoho z nás chodilo do tanečních, a kde zároveň budeme moct zažít, to co jsme zažili ve slavonínské sokolovně. A přátelé, naštěstí jsme takový sál našli! Je jím malebný, nově zrekonstruovaný sál v domě U Parku. Ten sál má genius loci a věříme, že se tam všichni bude cítit skvěle a budeme si tam všichni ještě víc pospolu.

Je to již 10 let od prvního plesu, takže se sluší trochu zavzpomínat na ty okamžiky minulé, takže vězte, že oprášíme pár starých fotek a necháme vám vzpomenout na ty chvíle, kdy jsme byli všichni o trochu mladší, krásnější, hubenější, vlasatější … (doplňte si sami :) Zároveň se ale chceme podívat i trochu do budoucnosti. Co bude za 10 let, nikdo nevíme. Ale rozhodně bychom rádi tradici absolventských plesů zachovali a tak budeme společně s vámi hledat inspiraci a nápady do dalších let.

Nejpodstatnější ovšem zůstává jediné – abyste se na plese potkali se svými spolužáky, kamarády, přáteli a známými z Hejčína, trochu si zatancovali, zazpívali, popili a hlavně se dobře bavili. Plesů se na olomoucké scéně pořádá hodně, takže nechceme dělat jen „další ples“. Chceme, abyste se na tento ples těšili a užili si jej co nejvíce, protože je to hejčínský ples. My vám k tomu dodáme dobrou hudbu, taneční parket, nějaký tradiční i méně obvyklý plesový program, ale atmosféru už s námi musíte vytvořit vy. V minulých letech nám to šlo, takže ani letošní ples nebude výjimkou!

Takže vzhůru na 10. absolventský ples!

Sdílejte s ostatními →

Přidejte svůj komentář

Položky označené * jsou povinné.